Teamlid

Daan Botje

Operatie

Over Daan

Daan wilde huisarts worden, maar werd uitgeloot voor de studie geneeskunde. Hij bewandelde daarna een andere route om toch iets voor patiënten te kunnen betekenen. Hij studeerde bewegingswetenschappen, promoveerde op kwaliteit en veiligheid in ziekenhuizen en deed er vervolgens alles aan om een positieve bijdrage aan de zorg te leveren.

Daarop was hij jarenlang manager in ziekenhuizen, maar kwam tot de conclusie dat die rol onvoldoende aansluit bij zijn behoefte aan impact op de gezondheidszorg. Te vaak moest hij nee verkopen als artsen of verpleegkundigen met goede ideeën kwamen. Geen tijd, geen geld. Daan en Buurtdokters

Daan en Buurtdokters

Haïti gaf hem drie jaar tijd om na te denken. Zijn vrouw kreeg daar een baan, Daan zorgde voor de kinderen. Eenmaal terug in Nederland ging hij op zoek naar een positieve vibe. En op advies van een huisarts die hij kent van het schoolplein kwam Buurtdokters op zijn pad.

Daan is bij Buurtdokters niet aangenomen om “nee” te verkopen. In tegendeel. Als operationeel directeur is het zijn opdracht om goede ideeën ruimte te geven. Wat werkt in de ene praktijk, moet ook beschikbaar komen voor andere praktijken. Daan heeft er zin in.