In 4 stappen op weg naar je eigen praktijk

Stap 1: Laten we bellen

De gedachte om een praktijk op te volgen speelt misschien al een tijdje door je hoofd. Maar wat past bij je? Solo of duo? Welke locatie? Wat voor patiëntenpopulatie? Misschien heb je een praktijk gezien op de website?

En wat komt er allemaal kijken bij het overnameproces en het runnen van een huisartspraktijk? Kortom: een gesprek over jou als arts, werkgever, collega en als persoon waarbij we natuurlijk ook ingaan op je vragen over Buurtdokters.

Stap 2: Fysiek kennismaken

Als je nog steeds enthousiast bent, dan gaan we in gesprek over de samenwerking met Buurtdokters waarbij we de diepte ingaan op ons businessmodel en hoe we samenwerken met onze praktijkhouders.

Als je een praktijk voor ogen hebt dan praten we ook over de praktijk. Denk daarbij aan het team, de locatie, de patientenpopulatie, het financiële model en de partnerschappen.

Stap 3: Een goed beeld is belangrijk

Hier spreek je met een van onze initiatiefnemers Sophie over de missie en visie achter Buurtdokters en over jouw droompraktijk.

Stap 4: Samen in een maatschap?

Zijn we allemaal enthousiast, dan gaan we ervoor en dat start het serieuze gedeelte: de contracten. We maken heldere afspraken en afhankelijk van jouw situatie leer je jouw potentiële droompraktijk al kennen of gaan we samen op zoek? 

En hebben we je praktijk gevonden? Jij richt je, met onze hulp, op de zorginhoudelijke kant van het overname proces. Wij focussen op de randzaken. Gelukkig barsten we inmiddels van de ervaring als het gaat om de opvolging van praktijken.