Over ons

Nieuw leven in de huisartspraktijk

Wie zit nog te wachten op een werkweek van zestig uur of meer? En wie combineert zijn medische kennis met een passie voor financiën en administratie? Doodzonde dat de klassieke huisartspraktijk door deze drempels dreigt te verdwijnen. Juist een eigen praktijk brengt verdieping en continuïteit van zorg. Het praktijkhouderschap zou dan ook de kern moeten blijven van de Nederlandse eerstelijnszorg.

Voor jonge huisartsen en ervaren praktijkhouders

Buurtdokters wil het praktijkhouderschap weer aan laten sluiten op de behoeftes van de huisarts van vandaag. Daarom nemen we samen met jonge huisartsen bestaande praktijken over. Ook ondersteunen we ervaren praktijkhouders die het plezier terug willen in leven en werk. Door een duidelijke rolverdeling, waarin ieder doet waar hij/zij goed in is en gelukkig van wordt, maken we samen het praktijkhouderschap toekomstbestendig.

Bekijk ons team


Buurtdokters is in 2020 opgericht door zorgeconoom Bob Verhagen en huisarts Sophie Brühl. Onafhankelijk van elkaar hadden ze de ambitie ontwikkeld om de huisarts weer in z'n kracht te zetten en als sleutelfiguur in het Nederlandse zorgstelsel te borgen. Hun doel: elke Nederlandse patiënt z'n eigen betrokken huisarts. In hun ontmoeting legden ze hun persoonlijkheden, visies en kunde bij elkaar om tot het Buurtdokters-concept te komen. Hun bijzondere combinatie van bezieling, business skills en verbinding met het vak & de doelgroep zorgt dat ze alles in huis hebben om met Buurtdokters een fundamentele bijdrage te leveren aan de toekomst van de huisartsenzorg.

Ruimte om dokter te zijn. En tijd voor jezelf

Wij doen de uitdijende overhead en faciliteren en coachen je waar nodig. Jij krijgt alle ruimte om de huisarts te zijn die je in je hebt. En ga ’s avonds of in het weekend vooral iets leuks doen. Die facturen of vervanging van je zieke assistent regelt Buurtdokters wel.

Alle expertise om jou als huisarts te ontlasten

Het team van Buurtdokters bevat alle expertise die nodig is om jou als praktijkhoudend huisarts tot je recht te laten komen. Van financieel specialisten tot ICT’ers, van recruitment experts tot praktijkmanagers; allen hebben als doel om gelukkige huisartsen te creëren en daarmee elke dag te bouwen aan de missie van Buurtdokters.

Bekijk ons team