Over ons

Wij zijn Buurtdokters.

Wij zetten ons in voor langdurig praktijkhouderschap. Hierbij laten we ons leiden door ons Buurtdokters manifest en onze uitgangspunten. Als team bestaan we uit artsen, ICT'ers, praktijkmanagers en meer. Zo worden we samen beter in de praktijk.

Langdurig praktijkhouderschap

De huisartsenpraktijk speelt een essentiële rol in het welzijn en de gezondheid van patiënten. Doordat veel praktijkhouders de komende jaren met pensioen gaan en jonge huisartsen het praktijkhouderschap als zwaar ervaren, nemen de continuïteit en beschikbaarheid van huisartsenzorg af.

Buurtdokters ondersteunt sinds 2020 huisartsen en praktijken om vanuit een toekomstbestendige visie de juiste zorg op de juiste plek te verlenen. We nemen samen praktijken over, waarna de praktijkhouder verantwoordelijk is voor de medisch-inhoudelijke zaken en de samenwerking binnen het team. Buurtdokters regelt de rest. Gezamenlijk ontwikkelen we de praktijk door.  

Ons manifest

Huisartsen hebben steeds minder tijd om huisarts te zijn. De zorg verandert en de praktijk staat onder druk. Terwijl goede huisartsenzorg heel belangrijk is voor de patiënt. Het betekent toegang tot een dokter in de buurt, die jou en je levensloop kent. Die snapt wat je vandaag nodig hebt en beschikbaar is voor de lange termijn.  

Wij zijn Buurtdokters, een netwerk voor en door huisartsen. Samen werken we aan onze missie: iedereen langdurig passende huisartsenzorg dichtbij. Dat begint bij een betrokken team en een goed georganiseerde praktijk.  

Met onze totaaloplossingen creëren we overzicht en geven we de huisarts alle ruimte, zodat praktijkhouderschap weer behapbaar en aantrekkelijk wordt. We ontzorgen het hele team, optimaliseren het werkproces en zorgen dat het contact is afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de patiënt. Hiermee bieden we de juiste zorg op de juiste plek. Eenvoudig, persoonlijk en efficiënt.  

Van opvolging tot modernisering en van opleiding tot begeleiding; alles wat we doen is gericht op het verbeteren van de praktijk. We behouden het menselijke van de zorg en verrijken het met nieuwe mogelijkheden. Vanuit een toekomstbestendige visie en in samenwerking met zorgpartners in de directe omgeving.  

Zo sta je als huisarts in je kracht, en ben je toegankelijk voor al je patiënten. Help je ons de huisartsenzorg van binnenuit te veranderen?  

Buurtdokters - Samen beter in de praktijk

Onze uitgangspunten

Ons team

Ons team heeft wortels in de huisartsenzorg en wordt gedreven door de overtuiging dat langdurig praktijkhouderschap essentieel is voor levensloopgeneeskunde. Iedereen draagt vanuit zijn of haar expertise en ervaring bij aan onze missie.  

Sophie Brühl
Tijdens haar studie geneeskunde werkte Sophie voor een medisch stafbestuur. Daar leerden ze hoe belangrijk het is en hoe leuk zij het vond om je als dokter actief te bemoeien met beleid. Na een flirt met de gynaecologie besloot ze net als haar vader, grootvader en overgrootvader om toch huisarts te worden. Aan het einde van haar opleiding deed ze onderzoek naar de arbeidsvoorkeuren van jonge huisartsen Ze stuiten op de mismatch tussen praktijkhouderschap oude stijl en we wensen van de jonge huisarts. Sophie wil zich graag inzetten voor het behoud van context- en levensloopgeneeskunde die de Nederlandse huisartsenzorg kenmerkt. Sophie is getrouwd en heeft twee kinderen.
Bob Verhagen
"Door zijn maatschappelijk georiënteerde opvoeding en geloof in een sociale ondernemingen, werkt Bob aan langdurige verantwoordelijkheid en ondernemerschap in de (huisartsen)zorg. Vanuit zijn visie op de gezondheidszorg in het algemeen en specifiek de huisartsenzorg, realiseert hij graag de zorg van de toekomst met de menselijke maat. Digitalisering is en blijft voor hem een (krachtig) middel, nooit een doel. Hij heeft uitgebreide ervaring met de opzet van dienstverlening aan zorgverleners en probeert huisartsen en assistenten zo goed mogelijk te begrijpen door veel mee te lopen."
Sjoerd Smink
Als techneut in het gezelschap werkt Sjoerd aan de IT kant van Buurtdokters. Maar als zoon en vriend van een huisarts kent hij ook de andere kant. De portaal en patiënten pagina's, samen met de communicatie naar de praktijk en andere systemen, worden door hem gebouwd. Zijn doel is om een systeem te maken, die het makkelijk maakt voor zowel de huisarts, assistente als de patiënt. In zijn vrije tijd loopt hij wel eens een rondje hard, wordt in en om het huis wat geklust en wordt de nodige aandacht gegeven aan zijn dochter van een half jaar.
Hanne van Eck
Komt uit een artsengezin. Haar werk bij defensie als algemeen militair arts heeft ertoe bijgedragen dat ze oog heeft voor wat mensen nodig hebben. "Wat hebben mijn team, de patiënt en ik nodig om dit een geslaagde missie te kunnen noemen?". Ze ziet en voelt snel wat de behoeften zijn van een praktijk en de betrokken partijen. Als waarnemend huisarts kan ze een verschil maken voor die ene patiënt op die ene dag, maar met haar werk bij Buurtdokters hoopt ze een bijdrage te kunnen leveren aan een sterkere eerstelijnszorg in Nederland en zo nodig te verbeteren.

Vacatures

Ben je enthousiast geworden of heb je aanvullende vragen? Neem contact met ons op!

Contact

Neem voor meer informatie contact op!
Dankjewel!
We hebben je bericht succesvol ontvangen!
Er is iets fout gegaan tijdens het vesturen