Over ons

Iedereen een vaste huisarts!


Er zijn meer huisartsen dan ooit. Bijna 12.000! Als 80% van ons kiest voor een eigen patiëntenpopulatie heeft iedere Nederlander weer een vaste huisarts. En we weten allemaal dat een vaste huisarts leidt tot een betere gezondheid en minder zorgconsumptie. Maar het tegendeel gebeurt. Inmiddels wordt bijna de helft van de huisartsenzorg verleend door zzp’ende collega’s. Het is maar de vraag of de huisarts die de patient en zijn context kent over twintig jaar nog wel bestaat.

Het tij keren


Buurtdokters wil dat het weer aantrekkelijk én vanzelfsprekend wordt om vaste huisarts te zijn. Daarom volgen we samen met ambitieuze huisartsen bestaande praktijken op en ondersteunen we ervaren praktijkhouders die het plezier terug willen in hun leven en werk. Daarnaast bieden we nascholing die waarnemers klaarstoomt voor een eigen populatie op een manier die bij hun past. Ons doel? Iedereen een vaste huisarts en dokters die hun potentieel waarmaken. Dat hoeft niet perse in een maatschap met ons. Ook als HIDHA of in loondienst bij een gezondheidscentrum kun je prima een vertrouwd en herkenbaar gezicht zijn voor patiënten.
Buurtdokters is opgericht door Bob Verhagen en Sophie Bruhl. Bob is zorgeconoom en zag tijdens een project in Amsterdam dat praktijkhoudende huisartsen geen tijd en ruimte hadden om nuttige innovaties door te voeren. Hij schrok zich rot. Sophie is huisarts en wil net als haar vader, haar opa én haar overgrootvader bijdragen aan de professionaliteit van de huisartsgeneeskunde. wil je meer weten over hun visie? Volg Bob en Sophie op LinkedIn. Zij plaatsen regelmatig een inhoudelijke bijdrage.

Neem de tijd ons te leren kennen


Een eigen praktijk is een grote stap. Als je dat samen met een organisatie als Buurtdokters doet wil je erop vertrouwen dat het goed zit. Neem daarom de tijd ons te leren kennen. Kom een keer waarnemen in een Buurtdokterspraktijk en ervaar onze werkwijze. Volg een module van ons scholingsprogramma. Lees hoe andere praktijkhouders het ervaren om met ons in een maatschap te zitten. Ontmoet ons team. Je hoeft echt niet meteen te tekenen bij het kruisje.

Partner van Buurtzorg


Vertrouwen komt te voet, zo weten we uit ervaring. Het was niet makkelijk de eerste huisartsen mee te krijgen in ons concept. Maar inmiddels winnen we langzaam maar zeker het vertrouwen van de beroepsgroep. Het helpt dat we partner zijn geworden van Buurtzorg en Jos de Blok in ons gelooft. Dat Levi & van Santen positief over ons oordelen. Dat de RVS ons als een voorbeeld noemt in het rapport De basis op orde. Maar we zullen het elke dag weer waar moeten maken.

Leer ons team kennen!