Een eigen praktijk met Buurtdokters

Hoe werkt het?

Als partners vormen we samen een maatschap. Wij regelen randzaken en coachen jou en je team waar nodig. Jij draagt als praktijkhoudend huisarts juist de medische verantwoordelijkheid, samen met je team. En dat kan al vanaf drie dagen in de week!

Waar wij voor zorgen

  • Werving en selectie
  • Personeels- en financiële administratie
  • Contracten met verzekeraars
  • Inkoop en faciliteiten
  • Up to date houden van ICT-omgeving
  • Pandbeheer en inventarisatie

Helder financieel plaatje

Als praktijkhoudend huisarts ontvang je vrijwel hetzelfde uurtarief als een waarnemer. Daarnaast gaat de helft van de netto praktijkwinst naar jou. De andere helft van de netto winst gaat naar Buurtdokters en gebruik we voor het doorontwikkelen van de organisatie. Meer informatie over jouw inkomen als praktijkhouder vind je hier.

Durf te dromen én te doen!

Als vaste huisarts gaat je werktijd volledig naar waar je het voor doet: je patiënten, je team, de buurt waarin je werkt. Je hebt alle ruimte om samen met de assistenten en poh’s doelen te stellen en te verwezenlijken. Wij bieden coaching waar nodig, zodat iedereen op een betrokken, verantwoordelijke en tevreden manier aan het werk kan.

Samen zorgdragen voor continuïteit

Met Buurtdokters sta je er nooit alleen voor. Wij doen er alles aan om een nieuwe collega te vinden als er een opening in je formatie ontstaat. En lukt het je collega’s niet om een plotselinge absentie zelf op te lossen, dan springen wij in de bres. Je kunt trouwens ook met een gerust hart op vakantie. We weten dat je het verdiend hebt.

Kleine praktijk, groot aan de achterkant

Jouw praktijk is persoonlijk en herkenbaar. Maar aan de achterkant profiteer je van het buurtdokters netwerk. De inkoop doen we gezamenlijk. En door gebruik te maken van best practices van andere praktijken gaat je organisatiegraad omhoog. Zo kun je groeien zonder toename van werkdruk en ontstaat er ruimte voor zinvolle innovatie.

Het praktijkhouderschap weer aantrekkelijk

Wij zien graag dat het praktijkhouderschap de kern van de Nederlandse huisartsenzorg blijft. Dat kan alleen als huisartsen er weer de voordelen van ervaren. Daarom kiezen we bewust voor de kracht van ondernemerschap.Met verantwoorde ambities en een gezonde bedrijfsvoering bouwen we samen aan de toekomst.

Wil jij op deze manier wél een praktijk runnen?

Wat schrijft Medisch Contact
over het model van Buurtdokters?
Lees het hier