Een eigen praktijk met Buurtdokters

Hoe werkt het?

Een eigen praktijk moet weer aantrekkelijk zijn. Daarom neemt Buurtdokters samen met de nieuwe generatie huisartsen bestaande praktijken over. En zijn we partner van ervaren praktijkhouders die behoefte hebben aan ademruimte en focus op patiëntenzorg.

Wij de overhead.
Jij de medische verantwoordelijkheid.

Samen runnen we je praktijk. Wij nemen alle overhead voor onze rekening, regelen randzaken en coachen je waar nodig. Jij draagt als praktijkhoudend huisarts juist de medische verantwoordelijkheid en stuurt je personeel aan. En dat kan gewoon parttime.

Waar wij voor zorgen

  • Continuïteit van de praktijk
  • Personeels- en financiële administratie
  • Contracten met verzekeraars
  • Inkoop en faciliteiten
  • Up to date houden van ICT-omgeving
  • Pandbeheer en inventarisatie

Helder financieel plaatje

Ga je als praktijkhoudend huisarts samen met Buurtdokters een maatschap aan? Dan ontvang je om te beginnen hetzelfde uurtarief als een waarnemer. Daar bovenop gaat de helft van de winst die overblijft naar jou, nadat de onkosten voor het runnen van de praktijk eraf zijn getrokken. Denk hierbij aan o.a. salarissen, ICT en praktijkmanagement. De andere helft van de winst gaat naar Buurtdokters en wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de hele organisatie.

Een overzichtelijke baan

Jouw tijd als praktijkhoudend huisarts gaat vrijwel volledig naar waar je het voor doet: je patiënten. De randzaken worden door Buurtdokters opgepakt. Samen bepalen we de koers voor jouw praktijk. Dit biedt jou als huisarts een overzichtelijke baan met de juiste focus en voldoende tijd voor familie, vrienden en hobby’s.

Het praktijkhouderschap weer aantrekkelijk

We willen heel graag dat het praktijkhouderschap de kern van de Nederlandse huisartsenzorg blijft. Dat kan alleen als huisartsen er weer de voordelen van ervaren. Om dat te bereiken kiezen we bewust voor de kracht van ondernemerschap. Met maatschappelijk verantwoorde ambities en gezonde bedrijfsvoering bouwen we samen aan de toekomst.

Wil jij op deze manier wél een praktijk runnen?

Wat schrijft Medisch Contact
over het model van Buurtdokters?
Lees het hier