Soepele praktijkopvolging

Ben je praktijkhouder en denk je na over opvolging? Waarschijnlijk heb je geen zin in gedoe en spelen er vragen als: "Is er wel iemand die mijn personeel wil overnemen?" en "wie zorgt er voor mijn patiënten?"

Praktijkopvolging: het Buurtdokters model

De arbeidsvoorkeuren van jonge huisartsen zijn anders dan de vertrekkende praktijkhouder. Wij spraken meer dan 150 jonge huisartsen en leerden dat zij opkijken tegen het gedoe van het praktijkhouderschap. Zij willen veelal parttime willen werken, meer rekening houden met de standplaats van hun partner, flexibel zijn en werken in een moderne praktijk.

Wat biedt Buurtdokters

Buurtdokters probeert de situatie van de praktijkhouder(s) te begrijpen om te kijken wat er belangrijk is in jouw opvolging. Daarna kijken we naar de uitdagingen in de praktijk en als er uitdagingen zijn lossen we die op. Samen zoeken we naar een opvolger, waarna wij het overnameproces ontzorgen. Na overname blijven we actief betrokken bij regionale samenwerkingen. Uitgangspunt is dat we alle bestaande contracten overnemen.Voor de instappende praktijkhouder ontzorgen we het overname traject. Na opvolging blijven we actief betrokken en ontzorgen we de praktijkhouder(s) bij het praktijkmanagement, zodat de dokter kan dokteren. We dagen de huisarts uit en ondersteunen om na te denken op populatie niveau: "wat heb ik, en wat heeft mijn praktijk nodig?".

Proces van praktijkopvolging

De verkenning van praktijkopvolging verloopt doorgaans volgens hetzelfde proces:

  1. Kennismaking waarbij we uitleggen wat we doen en ontdekken wat voor jou belangrijk is. Hierna ontvang je een situatieschets van waaruit we verkennen of we dit traject samen in willen slaan
  2. Tekenen van de intentieverklaring met o.a. beoogde overdrachtsdatum
  3. Na het tekenen van de intentieverklaring, gaan we samen opzoek naar een geschikte overnamekandidaat. We beschikken samen met partners over een groot netwerk en maken ook graag kennis met opvolgers die je zelf aandraagt
  4. Zodra we de goede opvolger gevonden hebben en het boekenonderzoek achter de rug is, tekenen we een overnamecontract
  5. Wij ontzorgen zowel oude als jonge praktijkhouder bij de soepele praktijkoverdracht
  6. Wij geloven in een warme overdracht, zodat personeel en patiënten goed landen en moedigen doorwerken als waarnemer na overdracht aan

Wat zeggen huisartsen?

Na meer dan 37 jaar als praktijkhoudend huisarts actief te zijn, was het begin 2021 mijn tijd om mijn praktijk in Amsterdam-West over te dragen. Buurtdokters heeft hierbij voor opvolging gezorgd en we zijn van praktijkruimte veranderd. Bovenal hebben zij mij hierbij fantastisch geholpen!
Huib Leijssen (scheidend praktijkhouder)
"Door samen te werken met Buurtdokters hebben mijn maat en ik - met weinig moeite - voor opvolging in een praktijk kunnen zorgen. Wij hebben niet op of om hoeven kijken naar het opknappen van de praktijk of het overzetten van de administratie & ICT."
Justin Leenders & Jort Berghuis (nieuwe praktijkhouders)

Meer informatie?

Wij komen graag met je in contact om onze missie en mogelijkheden voor samenwerking verder toe te lichten!

Contacteer mij over:

Dankjewel!
We hebben je bericht succesvol ontvangen!
Er is iets fout gegaan tijdens het vesturen