Praktijkopvolging

Zoek je een opvolger van je praktijk?

Je eigen praktijk is een levenswerk dat niet zelden in decennia is opgebouwd. Als je besluit te stoppen wil je het team en je patiënten goed overdragen. Buurtdokters helpt je met het opvolgingstraject zodat jouw praktijk een nieuw leven krijgt.

We ontzorgen het overnameproces

Eerst brengen we je situatie in kaart en bepalen samen wat belangrijk is. Vervolgens gaan we gezamenlijk op zoek naar een opvolger en zorgen we voor een zo soepel mogelijke overdracht. Ook pakken we eventuele uitdagingen op. Soms is er bijvoorbeeld nieuwe huisvesting of een renovatie nodig. 
Komt jouw praktijk in ons aanbod?

Aldwin den Blaauwen en Josine te Kaat blazen de huisartspraktijk in Lexmond nieuw leven in, samen met Buurtdokters.
Lees hier het achtergrondverhaal van De Volkskrant over de bijzondere terugkeer van de vaste huisarts in het dorp.

En we zijn er ook voor de nieuwe praktijkhouder

Buurtdokters faciliteert en coacht de nieuwe praktijkhouder, zodat hij of zij kan groeien in de rol van vaste huisarts. Daarnaast dragen wij op een duurzame manier verantwoordelijkheid voor het praktijkmanagement en de overhead. De nieuwe dokter kan de volle aandacht schenken aan patiëntenzorg en het team.

Lees meer over onze visie op de huisartsenzorg en onze manier van werken.

Begin op tijd!

Een passende opvolger vinden voor je praktijk is niet iets dat je overhaast wil doen. Neem er vooral de tijd voor. Een warme overdracht verdient meestal de voorkeur. Dat betekent dat je parttime als waarnemer nog enige tijd voorbonden blijft aan je praktijk. Dat komt de continuïteit van zorg en je praktijk ten goede.

Ben je overbelast?

Wil je vroegtijdig stoppen omdat je overbelast bent? Indien nodig kunnen wij direct bijspringen in je praktijk. We bepalen samen wat er nodig is. Tegelijkertijd gaan we opzoek naar een opvolger. Als dat nog nodig is ten minste, want misschien vind je het plezier in je vak wel terug!

Kunnen we je helpen?