Buurtdoktersacademie: Grip op je toekomst als huisarts

Als jonge huisarts had je de droom vast ook: een eigen praktijk. Weinig dokters
beginnen er nog aan als de behoefte aan een vaste populatie na een aantal jaar waarnemen opspeelt. Er komt teveel bij kijken wat buiten je medische expertise valt.

Dan maar waarnemer blijven? Of zijn er meer opties om echt eigen patiënten onder je hoede te krijgen? De nieuwe Buurtdokters academie verkent je mogelijkheden als huisarts en biedt je kennis en vaardigheden die goed van pas komen mocht je als nog kiezen voor een praktijkhouderschap. En dat hoeft heus niet perse met Buurtdokters.

Wil jij nuttige kennis opdoen? Alles weten over je mogelijkheden? En collega’s ontmoeten die met dezelfde vragen zitten als jij? Volg het hele programma, of kies de thema's waar je meer over wil weten. De kosten bedragen slechts €15,- per module. De nascholing is volledig geaccrediteerd.

Alle nascholing vindt plaats op de tweede donderdag van de maand. Bij ieder college staat de exacte datum erbij vermeld. De aanvangstijd is altijd hetzelfde:

Inloop met broodjes:       17.30 - 18.00
Start scholing:                 18.00 - 19.30
Napraten en drankje:      19.30 - 20.00

Ben jij erbij?

Info scholing:

Adres: Buurtdokters kantoor Amsterdam
Voor meer info over de scholing mail naar Marlies Talman

De sprekers van de academie zijn (met de klok mee vanaf links boven)
Sophie Brühl, Julia de Bruijn, Marlies Talman en Bob Verhagen.

Daan Botje en Marlies Talman

In een huisartspraktijk werk je nauw samen met je personeel. Een goede onderlinge sfeer is belangrijk, maar goed presteren natuurlijk ook. Hoe haal je het beste in iedereen naar boven met behoud van werkplezier? En hoe maak je problemen op de werkvloer bespreekbaar zonder dat het tot conflict of onnodig verzuim leidt? Daan en Marlies delen hun inzichten en ervaringen met je.

Huisartsen, (beginnende) praktijkhouders, waarnemers
14/3/2024 17:30
17:30
Meld je aan

Sophie Brühl

Na een aantal jaar waarnemen voel je onrust. Je had je voorgenomen om na drie jaar praktijkhouder te worden, maar je bent het nog niet. En wil je dat überhaupt nog? Welke opties heb je? En wat zijn daar de voor- en nadelen van? Huisarts Sophie Brühl neem je mee langs al je mogelijkheden en biedt je handvatten voor een goed geïnformeerde carrierekeuze.

Huisartsen, (beginnende) praktijkhouders, en waarnemers.
18/4/2024 17:30
17:30
Meld je aan

Bob Verhagen

De financiering van huisartsenzorg complex? Zorgeconoom Bob Verhagen wandelt met je mee langs alle geldstromen en kostenposten in de huisartspraktijk en legt je op een toegankelijke wijze uit waar kansen liggen. Handige kennis voor (aspirant) praktijkhouders!

Huisartsen, (beginnende) praktijkhouders, en waarnemers.
16/5/2024 17:30
17:30
Meld je aan

Julia de Bruijn

Als je ooit de stap maakt naar het praktijkhouderschap word je ook werkgever. Dat is een mooie, maar verantwoordelijke taak. Julia de Bruijn, zelf ook arts, neemt je mee langs arbeidsovereenkomsten, functiewaarderingen, verzekeringen, vakanties en verlofregelingen. We beloven dat het alles behalve saai wordt!

Huisartsen, (beginnende) praktijkhouders, waarnemers
13/6/2024 17:30
17:30
Meld je aan

Marlies Talman

Een huisartspraktijk is een sociale onderneming. Maar het blijft een bedrijf dat winst nodig heeft om voort te bestaan. Goed declareren is daarom cruciaal. In dit college ontvang je praktische tips van Sophie Brühl en verpleegkundige Marlies Talman om - ook tijdens de hectische ochtenden - efficiënt de juiste handelingen te verrichten.

Huisartsen, (beginnende) praktijkhouders, waarnemers.
11/1/2024 17:30
17:30
Meld je aan