Onze partners

Buurtdokters staat er gelukkig niet alleen voor. Onze partners ondersteunen ons financieel, maar staan ons ook bij met deskundig advies, praktische ondersteuning en een luisterend oor. Zonder Noaber en Buurtzorg Nederland waren we niet waar we nu zijn.

Noaber zet zich in voor een gezond en actief leven van de Nederlandse bevolking via donaties en investeringen. De stichting is betrokken bij veel zorginnovaties in onder andere de huisartsenpraktijk. Helaas stelt de impact vaak teleur omdat huisartsen geen tijd en mentale ruimte hebben.
 
Voor de implementatie van innovaties in de eerstelijnszorg dient eerst de basis op orde te zijn. Daarom ondersteunt Noaber de filosofie van Buurtdokters – een goed georganiseerde huisartsenpraktijk met de huisarts in de lead. Technologie en leefstijlgeneeskunde kunnen hierbij een belangrijke ondersteunende rol spelen.
 
Noaber ondersteunt Buurtdokters financieel vanaf de start en brengt Bob en Sophie in contact met relevante stakeholders in haar uitgebreide netwerk. Bij strategische beslissingen over de toekomst van Buurtdokters zijn de mensen van Noaber onze sparringpartner.

Buurtzorg brengt sinds 2016 onder leiding van Jos de Blok nieuw elan in de wijkverpleging, met zelfsturende teams waarin verpleegkundigen en verzorgenden weer toekomen aan de kern van hun vak. Inmiddels zijn er ruim 800 Buurtzorgteams verspreid over het hele land.

Omdat ook de wijkverpleging gebaat is bij een vaste huisarts zoekt Buurtzorg een partner die nieuwe elan kan brengen in het praktijkhouderschap. Vanwege de missie, visie én de prima start is de keuze voor Buurtdokters snel gemaakt.

Buurtzorg voorziet ons in maart 2023 van een financiële injectie en ondersteunt sindsdien bij het opschalen van de organisatie. De kennis en kunde van de grote broer helpen enorm om, naast de huisarts, ook doktersassistenten en POH’s weer echt regie over hun vak te geven.

Buurtdokters en Zilveren Kruis werken de komende jaren samen om toekomstbestendige en persoonlijke huisartsenzorg in de kernregio’s van Zilveren Kruis te bevorderen. De gezamenlijke inzet: elke inwoner van Nederland een vaste huisarts. Dat leidt tot een betere gezondheid en minder zorgconsumptie. Daarvoor ondertekenden beide partijen op 18 april een samenwerkingsovereenkomst.

Raheel Raisi, senior manager Strategie & Innovatie bij Zilveren Kruis: “Buurtdokters stelt aangesloten huisartsen in staat meer tijd beschikbaar te maken voor de patiënt die dit nodig heeft. Daarmee draagt Buurtdokters bij aan persoonlijke en toegankelijke huisartsenzorg, maar óók aan het oplossen van het tekort aan praktijkhoudend huisartsen. En dat is precies waarom wij de samenwerking met hen aangaan en hen ondersteunen. Want samen kunnen we aan oplossingen werken. Voor toegankelijke huisartsenzorg nu én in de toekomst.”