Praktijk met groeipotentie in Leiden

In de Merenwijk, een levendige volksbuurt, vindt onder huisartsen momenteel een ware generatiewisseling plaats. Ben je toe aan een eigen populatie en wil je, ondersteund door Buurtdokters, samenwerken met jonge collega’s in de directe omgeving? Dan is deze praktijk wellicht iets voor jou.

Gepland

Plaats

Leiden

Aantal patienten

2100

HIS

Over de praktijk

De ruim bemeten locatie is gevestigd op de begane grond van een appartementencomplex, nabij een winkelcentrum. Er zijn drie spreekkamers, een wachtkamer en een behandelkamer. Daarnaast beschikt de praktijk over een balie voor de doktersassistente en een keuken met eetruimte. Een op knap beurt zou de praktijk weer helemaal up to date maken.

Veel patiënten komen hier al jaren en voelen zich thuis. Momenteel telt de praktijk 2100 patiënten. Dat aantal groeit stevig, mede omdat omliggende praktijken een patiëntenstop hanteren. Soms is dat hard werken, maar het helpt enorm dat de assistenten consequent zijn in hun communicatie. Voor complexe patiënten organiseert de praktijk regelmatig een MDO. Naast de wijkverpleegkundige of de case manager, schuiven vaak ook familieleden en medisch specialisten aan.

Team

Naast de praktijkhouder bestaat het team uit twee praktijkondersteuners: een POH-S en een POHGGZ. Beiden zijn acht uur per week aanwezig, maar dit aantal uren wordt waarschijnlijk uitgebreid vanwege de groei. Verder zijn er drie doktersassistenten. Eentje voor 6 uur in de week, eentje voor 18 uur en één voor 27 uur. De laatste twee doen ook management werkzaamheden en declaraties. Verder is er op dinsdag altijd een waarnemend huisarts. De onderlinge sfeer is uitstekend.

Populatie

De patiënten hebben een diverse en typisch stedelijke achtergrond. Onder de nieuwe inschrijvers bevinden zich veel studenten en jonge gezinnen. Ook ouderen, traditionele migranten en vluchtelingen maken gebruik van de praktijk. Ongeveer 30% van de patiënten heeft een Marokkaanse of Turkse achtergrond.

Ligging

De praktijk bevindt zich op vijf minuten rijden van de A44 en de A4. Parkeren is eenvoudig en gratis. Vanaf Leiden Centraal is het tien minuten fietsen. Pak je de bus vanaf het station? Dan ben je er in vijf minuten.

Regio

Bollenstreek

Wat zoeken we

Een ambitieuze huisarts met een voorkeur voor een diverse, stedelijke populatie die de praktijk wil doorontwikkelen tot een stevige basis voor eerstelijnszorg in deze mooie volksbuurt. Ben jij toe aan een uitdagende patiëntenpopulatie? En is het tijd je eigen visie op zorg in de praktijk te brengen? Neem dan vooral contact op.

Word jij hier de nieuwe huisarts?