Wil jij samen met Annemieke deze groene praktijk in Eindhoven opvolgen?

Annemieke Commissaris werkt met plezier in huisartsenpraktijk Mercuur. Ze zou de praktijk met 3600 patiënten graag overnemen, maar liever niet alleen.

Daarom zoekt ze een maat voor drie à vier dagen in de week met wie ze samen op kan trekken.

Ben jij een vriendelijke, doortastende huisarts? En vind je het belangrijk dat je patiënten zich gezien voelen? Dan gaan Annemieke en Buurtdokters graag het gesprek met je aan.

Beschikbaar

Plaats

Eindhoven

Aantal patienten

3600

HIS

OmniHis Scipio

Over de praktijk

Populatie

Mercuur, ooit opgericht op antroposofische grondslag, is gevestigd in een jaren dertig villa in de karakteristieke woonwijk Kronehoef. Tegenwoordig staat reguliere geneeskunde centraal, aangevuld met integratieve therapieën.

Voor de huisartsenpraktijk zijn er drie ruime spreekkamers, een wachtkamer en een werkruimte voor de assistenten. Daarnaast maken meerdere disciplines gebruik van het gebouw. De huisartsenpraktijk werkt goed samen met iedereen binnen het gezondheidscentrum.

De praktijk is NHG geaccrediteerd en vormt een Hagro met huisartsenpraktijk Medisch Kwartier. Er is daarnaast een partnerschap met Pallium thuiszorg. Verder werkt de praktijk samen met meerdere apotheken in de stad. Doel is om de praktijk op termijn klimaatneutraal te maken en een duurzaam beleid te voeren.

De praktijk is ooit geïnitieerd door patiënten en dat zie je nog steeds terug. Er is een vrijwillige tuinploeg en zelfs een Mercuur zangkoor!

De huidige populatie, die bestaat uit ruim 3600 mensen, is voor de overgrote meerderheid typisch grootstedelijk. Deze mensen zijn bewust bezig met de eigen gezondheid en vinden een goede leefstijl belangrijk.

Net als in veel andere praktijken is er een kleine groep die vaak belt op maandagochtend. Er zijn ook opvallend veel buitenlandse studenten en expats ingeschreven bij de praktijk. Dat komt door de nabijgelegen Technische Universiteit Eindhoven, ASML en de Brainport Industries Campus. Vrijwel dagelijks zul je daarom een consult in het Engels moeten doen.

Team

Annemieke Commissaris, je toekomstige maat, studeerde huisartsgeneeskunde in Maastricht.

Als dokter staat ze voor een persoonsgerichte benadering. Ze vindt het belangrijk dat haar patiënten zich gehoord en gezien voelen, en de tijd krijgen om hun verhaal te doen. In de spreekkamer stelt ze zich graag op als coach, waarbij ze probeert de veerkracht en eigen regie van haar patiënten aan te spreken.

Ze is getrouwd, houdt van paardrijden en vindt een duurzame omgang met de aarde belangrijk.

De huidige praktijkhouders zijn Ferdinand van der Pluijm en Harry Scholberg. Ferdinand heeft de praktijk in 1989 opgericht. Hij houdt enorm van zijn vak en gaat het liefst door tot hij niet meer kan. Nu hij wat ouder wordt is het praktijkhouderschap hem net even te veel. Als Annemieke een maat vindt, kan Ferdinand afbouwen en zich als waarnemer richten op zijn vaste patiënten, met wie hij een goede band heeft.

Harry is al klaar voor zijn pensioen, dus je zal hem vervangen als praktijkhouder.

De zes doktersassistenten vormen een hechte groep. Ze staan voor elkaar klaar en nemen als vanzelfsprekend diensten van elkaar over. De triage is van hoog niveau en ze vinden het belangrijk dat de praktijk goed bereikbaar is. Er zijn ook twee POH’s die er al jaren werken. De sfeer is heel prettig, er wordt onderling veel gelachen en ze hebben zin in de toekomst van de praktijk.

Ligging

Eindhoven Noord in de karakteristieke woonwijk Kronehoef.

Regio

Eindhoven

Wat zoeken we?

Een enthousiaste huisarts die er zin in heeft om samen met Annemieke de praktijk op te volgen. Een dokter die een vertrouwde coach wil zijn voor patiënten en daarom met liefde een vaste populatie onder zijn of haar hoede neemt. Het is fijn als je open staat voor een holistische kijk op ziekte en gezondheid.    

Buurtdokters wordt ook een maat in de praktijk en daardoor heb je focus op zorg en samenwerking. Wij nemen je de overhead uit handen, ondersteunen je in de praktijkorganisatie en voorzien je van gedetailleerde stuurinformatie zodat je op basis van kennis en inzicht beslissingen kunt nemen, samen met Annemieke.

Uiteraard kun je terugvallen op alle aanwezige expertise in de buurtdoktersorganisatie. Ook mag je best practices van andere praktijken in de Buurtdokters community overnemen. Doet jouw team iets geweldigs dat navolging verdient? Een innovatie die echt iets toevoegt? Een goedlopende ochtendroutine? Deel dan vooral je kennis en inzichten met geïnteresseerde collega’s van andere Buurtdokterspraktijken. Wie weet willen zij er ook mee aan de slag.