Opgevolgd: Huisartsenpraktijk Lexmond

Samen met Buurtdokters hebben Josine te Kaat en Aldwin den Blaauwen per 1 oktober 2022 de huisartsenpraktijk in Lexmond succesvol overgenomen.

Opgevolgd

Plaats

Lexmond

Aantal patienten

3250

HIS

Over de praktijk

Per 1 oktober 2022 hebben Josine te Kaat en Aldwin den Blaauwen samen met Buurtdokters de huisartsenpraktijk in Lexmond overgenomen. Dat Lexmond weer een klassieke huisartspraktijk heeft is volledig te danken aan een inspirerend burgerinitiatief. De behoefte aan een vaste huisarts in de buurt, die z'n patiënten met elk hun levensloop en context echt kent, daar hadden de inwoners van Lexmond veel voor over. Via crowdfunding zorgden ze mee voor de financiële kant van de overname. Binnen zeer korte tijd hebben we Josine en Aldwin bereid gevonden om daar als nieuwe praktijkhouders aan de slag te gaan. We zijn blij en trots dat we als Buurtdokters een rol hebben gespeeld bij deze succesvolle overname en dat we de drempel voor de nieuwe praktijkhouders verlaagd hebben door hen de overhead uit handen te nemen.

Team

Met een klein team van assistenten, praktijkondersteuners en twee vaste huisartsen voorzien ze in persoonlijke zorg in samenwerking met de andere zorgverleners in de omgeving.

Populatie

Het totale patiëntenaantal van deze twee praktijken is rond de 3200. Het grootste deel van deze patiënten is al jaren in deze dorpspraktijk. De inwoners van Lexmond hadden veel over voor een vaste huisarts in de buurt, die z'n patiënten met elk hun levensloop en context echt kent. Via een dorpsinitiatief zorgden ze mede voor de overname van de praktijk.

Ligging

Vlakbij de A27 en goed bereikbaar met OV ongeveer 30 minuten vanaf Utrecht CS.

Regio

Groene Hart

Wat zoeken we

Word jij hier de nieuwe huisarts?