5/7/2023

Word jij de nieuwe praktijkhouder in Betondorp?

Corry is al 27 jaar doktersassistente in huisartspraktijk Betondorp. Samen met haar team zoekt ze nu een nieuwe #praktijkhouder. ‘Het liefst een jonge dokter met een frisse blik’. 

Als je vanaf het Tropenmuseum de Middenweg affietst en na begraafplaats De Nieuwe Ooster rechts de wijk ingaat waan je jezelf in een andere wereld. Hier geen stedelijke hectiek, maar rustige straatjes en pleintjes waar kinderen spelen. De jaren dertig architectuur en oude bomen versterken de idylle die #Betondorp heet.

Op de Brink, naast de bakker en de apotheek, is de huisartspraktijk gevestigd. Monumentaal van buiten, en na de recente renovatie fris en ruimtelijk van binnen. Qua huisvesting is het absoluut de mooiste praktijk waar Buurtdokters momenteel mee samenwerkt.

Corry

Toen Corry Markesteijn-Giphart hier 27 jaar geleden als stagiaire begon was het niet zo modern. Voor aanvang van het spreekuur legde ze nog klassieke patiëntkaarten klaar op het bureau van de huisarts. Zijn vrouw, die als vanzelfsprekend de rol van doktersassistente op zich nam, begeleide haar. Na haar stage mocht Corry blijven om nooit meer weg te gaan.  

“Blijven” is een typisch trekje van het team. Corry zelf spant de kroon, maar vrijwel al haar collega’s zijn al minstens vijf jaar werkzaam voor de praktijk. Zo ook haar collega doktersassistent Rased, die net als Corry na zijn stage in dienst is gekomen.

Rased

‘Het is gewoon gezellig bij ons’ verklaart Corry de honkvastheid. ‘We hebben korte lijntjes met elkaar en zijn goed op elkaar ingespeeld. Als ik Rased in z’n vrije tijd een appje stuur met een vraag krijg ik meteen een antwoord waar ik iets mee kan.’ 

De enige vacature in het team is wel een belangrijke: die van praktijkhouder. Barend Bouman, de huidige #huisarts, wil het rustiger aan gaan doen. Al wil hij best nog een paar jaar blijven als vaste waarnemer mocht dat wenselijk zijn. Corry werkt graag met Barend, maar ziet een nieuwe praktijkhouder vooral als een kans.

‘Wij zijn als team al lang bij elkaar’, vertelt ze, ‘en dan zie je niet altijd meer scherp wat er beter kan. Er zijn zoveel moderne mogelijkheden tegenwoordig. Daarom willen we het liefst een jeugdige, ondernemende praktijkhouder met een frisse blik. En je hoeft echt niet bang te zijn dat je buiten de kliek valt. Als jij hier de nieuwe dokter wordt hangen wij de vlag uit. Je bent van harte welkom!’

Corry heeft nog wel een paar tips voor de gegadigden. ‘Met de populatie moet je een beetje geduldig zijn. De jonge gezinnen houden wel van tempo, die zijn zelf ook druk. Maar de oude Amsterdammers laten zich niet graag opjagen en komen meestal niet voor niets. Maar je moet ook grenzen stellen, anders lopen ze over je heen en wordt het een chaos.’  

Voel je al vlinders in je buik? Kom gerust een keer waarnemen in de praktijk. Kun je meteen Corry, Rased en de rest van het team ontmoeten. Ik beloof dat de taart voor je klaar staat.