Teamlid

Sophie Brühl

Medeoprichter

Over Sophie

Al tijdens haar studie geneeskunde werkte Sophie voor een medisch stafbestuur. Daar leerde ze hoe belangrijk en leuk het is om je als dokter actief bezig te houden met beleid. Na een aantal jaren in de gynaecologie te hebben gewerkt, besloot ze net als haar vader, grootvader en overgrootvader om toch huisarts te worden. Naast haar studie en werk als arts voerde ze verschillende consultancyopdrachten uit om de zorg efficiënter en beter te maken. Ze deed bovendien onderzoek naar de arbeidsvoorkeuren van jonge huisartsen. Zo stuitte ze op de mismatch tussen het praktijkhouderschap oude stijl en de wensen van de jonge huisarts, waardoor haar intrinsieke motivatie om met Buurtdokters te starten zich vormde.

Sophie wil zich graag inzetten voor het behoud van de context- en levensloopgeneeskunde die de Nederlandse huisartsenzorg kenmerkt. Elke inwoner van Nederland z’n eigen betrokken huisarts dicht in de buurt, dat is het doel wat ze nastreeft. Dat is wat ze voor haar kinderen zou willen realiseren.

Sophie & Buurtdokters

Sophie is huisarts en medeoprichter van Buurtdokters. Ze is verantwoordelijk voor de inhoud van het Buurtdokters-concept en treedt naar buiten als uithangbord van de organisatie. Zij is een geboren netwerker en zet zich in om huisartsen mee te nemen in de missie en visie van Buurtdokters. Zij waakt erover dat vertrekkende huisartsen met een gerust gevoel hun levenswerk kunnen overdragen, dat huisartsen met behoefte aan ondersteuning op passende wijze geholpen worden en dat nieuwe praktijkhouders met Buurtdokters hun ambities vervullen.

Sophie ontfermt zich bij Buurtdokters over het vinden van nieuwe huisartsenpraktijken, het managen van de werving en selectie en het concretiseren van de samenwerking met nieuwe huisartsen. Ze is daarnaast verantwoordelijk voor de marketing en communicatie, alsook voor de zorginhoudelijke aspecten van de organisatie.

Lees het interview met Sophie over het Buurtdokters-concept