Teamlid

Bob Verhagen

Medeoprichter

Over Bob

Bob studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en behaalde daar een Master in Health economics, policy & Law en een Master in financial economics. Doorzijn maatschappelijk georiënteerde opvoeding gelooft hij in de kracht van sociaal ondernemerschap om de uitdagingen rondom praktijkopvolging in de huisartsenzorg samen op te lossen. Hij heeft een sterke visie op de toekomst van de gezondheidszorg en ziet daarin de menselijke maat als voornaamste pijler. Digitalisering is en blijft voor hem een (krachtig) middel, maar nooit een doel.

Bob & Buurtdokters

Bob is oprichter van Buurtdokters en verantwoordelijk voor het algemene reilen en zeilen van de organisatie. Hij ontfermt zich met name over de financiële zaken, de relatie met investeerders, het inrichten en bewaken van werkprocessen en de ontwikkeling van het digitale Buurtdokters-portaal.

Bob benoemde jaren geleden al dat hij op een schaalbare manier de zorg wilde veranderen en stippelde voor zichzelf een leerzaam traject uit. Zo maakte hij bij De Drie Notenboomen via de franchiseformules Thomashuis en Herbergier kennis met de combinatie tussen kleinschaligheid en ondernemerschap om passende en persoonlijke zorg te leveren. Vervolgens richtte hij zich bij Heart for Health op software- (EPD en telemonitoring) en strategieontwikkeling. Tekenend voorzijn werkwijze is de manier waarop hij zich in de behoeften van zorgverleners verdiept, namelijk door veel mee te lopen, te luisteren en aan den lijve te ondervinden wat beter kan.

Vanuit zijn ijzersterke geloof in de cruciale waarde van de huisartsenzorg voor het Nederlandse zorgstelsel, zijn vergaarde kennis en opgedane ervaring ontstond het initiële idee voor Buurtdokters.