Typische dorpspraktijk in verstedelijkt platteland midden in het Groene hart

De dorpspraktijk in Ter Aar heeft alles: een moderne locatie tussen Leiden en Amsterdam, een jong en talentvol team. Het enige dat mist is een praktijkhoudend huisarts die collega’s enthousiast helpt te groeien in hun vak. We hopen dat jij dat wil zijn.

Beschikbaar

Plaats

Ter Aar

Aantal patienten

2200

HIS

Promedico

Over de praktijk

Populatie

In het midden van het dorp, naast het winkelcentrum, vind je het moderne gezondheidscentrum waar de ruime en lichte huisartspraktijk gevestigd is. De praktijk is in 2020 gerenoveerd en er zijn drie grote spreekkamers, een behandelkamer voor de assistente, een keuken, een balie, een backoffice met twee werkplekken en een opvallend goed ingedeelde voorraadkast.  

De wachtkamer, met een modern wachtkamerscherm, deelt de praktijk met de fysiotherapeut. Er zijn tal van disciplines te vinden in het gebouw, zoals een diëtist, een ergotherapeut en een verloskundepraktijk die allemaal goed met elkaar samenwerken. Ook is er een actief Wijk Samenwerkingsverband waarin meer eerstelijns zorgverleners samen werken aan de beste multidisciplinaire zorg. Uiteraard is alles rolstoelvriendelijk ingedeeld en biedt de locatie voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Ter Aar was vroeger een typisch agrarisch dorp in het Groene Hart. Tegenwoordig is verstedelijkt platteland een betere omschrijving. Er zijn vanwege de ligging veel nieuwbouwprojecten en de bevolking maakt al decennialang een geleidelijke groei door. Jonge gezinnen uit Leiden, Amsterdam en Alphen trekken er naartoe vanwege de rust en de ruimte. Die verschuiving zie je terug in de patiëntenpopulatie. Er is een kleine groep ouderen dat in Ter Aar geboren en getogen is. Niet lang geleden is er ook een nieuw verzorgingshuis geopend. Verder tref je vooral gezinnen die in de loop der jaren in het dorp zijn komen wonen. De praktijk telt momenteel bijna 2200 patiënten, met behoorlijk wat ruimte voor groei, eventueel zelfs naar een duopraktijk.

Team

Celine (30) is hbo-verpleegkundige, deed een minor somatiek en ouderenzorg en heeft ruime ervaring in de wijkverpleging. Zij is sinds kort de POH (S en O) in Ter Aar en springt daarnaast bij in de telefonische triage, doet extra spreekuren, visites en helpt bij het managen van de praktijk. Een stevige verantwoordelijkheid. Gelukkig kan ze terugvallen op Wendy (30). Zij is POH-O bij de naburige praktijk Aarlanderveen, én werkt 12 uur per week als POH-s in Ter Aar. Ze sparren over casuïstiek, wisselen kennis uit en dragen gezamenlijk het gewicht van hun functie. Senne, met 23 jaar de jongste van het stel, is doktersassistente en heerlijk ambitieus. Ze deed al een aanvullende opleiding tot spreekuurondersteuner en wil zich graag verder ontwikkelen op het gebied van triage. Ze werkt nu nog als zzp’er maar we hopen haar voor langere tijd te binden aan de praktijk. Er komt nog een doktersassistent bij omdat Inge, die al ruim vijftien jaar in de praktijk werkt, met pensioen gaat. Er staat al een gesprek gepland. Ook zijn we nog opzoek naar een POH-GGZ. Maar de basis is echt goed: er staat een jong talentvol team dat met smart uitkijkt naar een huisarts die de praktijk wil leiden richting de toekomst. Is er nu dan geen dokter? Zeker wel. Thomas Knol is de huidige praktijkhouder. Hij is een uitstekende huisarts met liefde voor zijn vak en zijn patiënten. Alleen wat bij het praktijkhouderschap komt kijken past hem minder goed, mede omdat hij ook medisch manager op de huisartsenpost is. Hij wilde eigenlijk al eerder stoppen, maar samen met Buurtdokters heeft hij de praktijk nog ruim een jaar voortgezet. Hij vond het heerlijk dat de administratie- en HR-taken wegvielen, eindelijk de tijd voor patiëntenzorg, maar hij bleef als huisarts wel verantwoordelijk voor de aansturingvan het team. En ook dat aspect van zijn rol als praktijkhouder vindt hij minder interessant. Juist omdat hem dit niet goed lukt beleeft hij er weinig plezier aan. Daarom heeft hij besloten om samen met ons alsnog naar een opvolger te zoeken. Zoals gezegd, Thomas houdt van zijn patiënten. Hij zou dan ook graag aanblijven als vaste waarnemer in de praktijk. Maar het is natuurlijk aan jou als nieuwe praktijkhouder om te bepalen hoe je toekomstige team eruit komt te zien.

Ligging

Ter Aar is een dorp midden in de Randstad. Het ligt op 30 km van Amsterdam, 18 km van Leiden en nog geen 10 km van Alphen aan de Rijn. In het midden van het dorp, naast het winkelcentrum, vind je het moderne gezondheidscentrum waar de ruime en lichte huisartspraktijk gevestigd is.

Regio

Groene Hart

Wat zoeken we

Een ambitieuze huisarts die stevig in de schoenen staat. Je hebt een heldere visie op zorg, bent toe aan eigen patiëntenpopulatie, en het lijkt je superleuk om als praktijkhoudend huisarts minimaal drie dagen in de week aanvoerder te zijn van een jong en talentvol praktijkteam. Jij zet de stip aan de horizon, voorziet de praktijk van een identiteit en helpt je collega’s te groeien in hun vak.  

Met Buurtdokters als maat heb je focus op zorg en samenwerking. Wij nemen je de overhead uit handen, ondersteunen je in de praktijkorganisatie en voorzien je van gedetailleerde stuurinformatie zodat je op basis van kennis en inzicht beslissingen kunt nemen.  

Uiteraard kun je terugvallen op alle aanwezige expertise in de buurtdoktersorganisatie. Ook mag je best practices van andere praktijken in de Buurtdokters community overnemen. Doet jouw team iets geweldigs dat navolging verdient? Een innovatie die echt iets toevoegt? Een goedlopende ochtendroutine? Deel dan vooral je kennis en inzichten met geïnteresseerde collega’s van andere Buurtdokterspraktijken. Wie weet willen zij er ook mee aan de slag.

We hopen dat je interesse gewekt is. Wil je meer weten over de praktijk in Ter Aar of over Buurtdokters? Neem contact op! We vertellen je alles wat je wil weten en uiteraard mag je één of meer dagen komen waarnemen. Celine, Inge, Senne en Wendy heten je van harte welkom!