24/4/2024

Buurtdokters en Zilveren Kruis zetten zich samen in voor behoud vaste huisarts en meer tijd voor zorg.

Buurtdokters en Zilveren Kruis werken de komende jaren samen om toekomstbestendige en persoonlijke huisartsenzorg in de kernregio’s van Zilveren Kruis te bevorderen. De gezamenlijke inzet: elke inwoner van Nederland een vaste huisarts. Dat leidt tot een betere gezondheid en minder zorgconsumptie. Daarvoor ondertekenden beide partijen op 18 april een samenwerkingsovereenkomst.  

Zilveren Kruis en Buurtdokters bouwen samen verder.
In Nederland is het aantal praktijkhoudende huisartsen de afgelopen jaren sterk gedaald. Buurtdokters en Zilveren Kruis gaan intensief samenwerken om het praktijkhouderschap aantrekkelijker te maken, zodat patiënten verzekerd blijven van continuïteit van huisartsenzorg. Daarom werken ze intensief samen om meer huisartsen te enthousiasmeren praktijkhouder te worden. Inmiddels hebben 18 huisartspraktijken zich al aangesloten bij Buurtdokters.

Door een maatschap met huisartsen aan te gaan zorgt Buurtdokters dat het praktijkhouderschap organisatorisch en financieel interessant blijft. Buurtdokters brengt de bedrijfsmatige kant op orde en heeft een coachende rol naar zowel de praktijkhouder als het team. De huisarts is juist medisch eindverantwoordelijk. Doel is een goed georganiseerde, kwalitatief hoogwaardige huisartspraktijk waarin het voor iedereen aangenaam werken is.  

Zilveren Kruis is blij met de samenwerking met Buurtdokters.
Raheel Raisi, senior manager Strategie & Innovatie bij Zilveren Kruis: “De steun van Buurtdokters stelt aangesloten huisartsen in staat meer tijd beschikbaar te maken voor de patiënt die dit nodig heeft. Daarmee draagt Buurtdokters bij aan persoonlijke en toegankelijke huisartsenzorg, maar ook aan het oplossen van het tekort aan praktijkhoudend huisartsen.”

Ook Buurtdokters is gelukkig met de steun van Zilveren Kruis.
Sophie Brühl, oprichter van Buurtdokters: “Zilveren Kruis toont met haar steun aan Buurtdokters aan dat zij de centrale rol onderkent die de huisarts in ons zorgstelsel speelt. De steun van Zilveren Kruis getuigt van een gedeelde visie en de bereidheid woorden in daden om te zetten ten behoeve van het behoud van goede huisartsenzorg in Nederland”.    

Over Zilveren Kruis
Of het nu gaat om het regelen van zorg, het betalen van zorg of een gezond leven. Zilveren Kruis zet zich elke dag in voor de gezondheid van haar ruim 5,3 miljoen klanten. Samen met zorgaanbieders, patiënten- en welzijnsorganisaties, werkgevers en gemeenten werkt Zilveren Kruis aan noodzakelijke veranderingen in de zorg. Om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Dit vanuit de overtuiging dat dat kán.

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis zet zich samen met andere partijen in voor toekomstbestendige en persoonlijke huisartsenzorg in de kernregio’s van Zilveren Kruis. Zo helpt zij huisartsen bij het starten of

overnemen van een praktijk. Ook werkt ze onder andere samen met innovatieve partners als huisartsencoöperatie Flexdokters en nu ook met Buurtdokters om meer huisartsen te enthousiasmeren en te faciliteren om zelfstandig praktijkhouder te worden. Dankzij deze innovatieve samenwerkingsverbanden zet Zilveren Kruis zich ervoor in dat verzekerden nu en in de toekomst goede huisartsenzorg blijven ontvangen.  

Voor meer informatie:

Buurtdokters
Sophie Brühl, huisarts

T: 06 41 50 05 20
E: sophie.bruhl@buurtdokters.net

Zilveren Kruis
Nicole Segboer, Woordvoerder

T: 06 20 97 64 88
E: nicole.segboer-meeuwissen@zilverenkruis.nl