Teamlid

Pepijn van Ham

Hoofd Operatie

Over Pepijn 

Pepijn studeerde rechten en politieke filosofie in Leiden, waarna hij de zorg is ingerold bij franchiseorganisatie De Drie Notenboomen. Daar leerde hij de kracht van kleinschaligheid en ondernemerschap in de zorg kennen, waarbij door het bedrijfsmatig bundelen van krachten de focus volledig kan komen te liggen op wie zorg nodig heeft of verleent. Vervolgens zette hij bij DC Klinieken z’n tanden in het organiseren van eenvoudige en gastvrije zorg, vooral door te doen wat goed is, los van de conventies. 

Pepijn’s persoonlijke missie in het leven: “Wij bepalen zelf hoe we onze maatschappij, regels en samenwerkingen vormgeven. Als we daarin vastzitten en het anders willen, benoem ik dat graag en neem ik de verantwoordelijkheid om het gewoon te doen.” 

Pepijn & Buurtdokters

Pepijn is bij Buurtdokters verantwoordelijk voor de operationele zaken, zoals de onboarding en het dagelijkse management van de praktijken, alsook voor de ondersteunende diensten vanuit Buurtdokters. 

Hij bejubelt de rol van de huisartsenzorg als toegankelijke en bereikbare steunpilaar voor de meest kwetsbare medemensen, maar ook voor degenen die maar eens in de 5 jaar hulpnodig hebben. Het is een van de meest pure vormen van zorg, die een grootverschil kunnen maken in het leven van mensen. Dat het praktijkhouderschap binnen het huidige model niet haalbaar is, betreurt hij ten zeerste en daar wil hij verandering in brengen.  

Het Buurtdokters-model biedt volgens hem een perfecte balans tussen gezamenlijkheid en autonomie, een balans die noodzakelijk is voor de duurzaamheid van de huisartsenzorg. Zorg dat je als huisarts in je kracht staat en gebruik de hulp van anderen om de randvoorwaarden hiervoor in te vullen.  

Zijn wens is dat Buurtdokters de place to be wordt voor huisartsen, assistenten, poh’s en iedereen die geboeid is door de organisatie en vernieuwing van de zorg. Met lef en nuchterheid werken we samen aan de toekomst van fijne huisartsenzorg.