Bloeiende praktijk in de Baarsjes

Voor deze mooie, huiselijke praktijk met diverse patiëntenpopulatie zoeken we een praktijkhouder die belang hecht aan echt contact maken met zijn/haar patiënten. Yuppen, traditionele migranten, studenten, expats, … een typische weerspiegeling van het huidige Amsterdam West komt er over de vloer. Het groeipotentieel is bijzonder groot en biedt veel ruimte voor ondernemerschap.

Plaats

Amsterdam

Aantal patienten

2200

HIS

TetraHis

Over de praktijk

Deze huiselijke praktijk is overgedragen van vader op zoon, en is beschikbaar door de aankomende pensionering van de huidige praktijkhouder. Een groot deel van de patiënten komt er al jaren over de vloeren voelt er zich thuis en gekend. Ongeveer de helft van de mensen heeft een migratieachtergrond en is zich vele jaren geleden in de buurt komen vestigen. De demografische ontwikkeling van de afgelopen jaren in deze buurt zie je natuurlijk terug op je spreekuur.  De groep expats, studenten en welvarende tweeverdieners is de laatste jaren flink gegroeid en blijft groeien. Die leeftijdsverdeling en diversiteit zorgt voor een gevarieerde wachtkamer en een prettige werkbelasting.

De praktijk bestaat uit twee benedenwoningen met een oppervlakte van ongeveer 100m2, gelegen in een karakteristiek ‘Amsterdamse school’-pand langs een drukke weg. Er zijn 3 spreekkamers, 1 behandelkamer, een assistentenkamer en een volledig uitgerust keuken. Aangrenzend is er een mooie zonnige tuin waar in de pauze kan worden geluncht.

De meeste huisartspraktijken in de buurt zijn dicht voor inschrijvingen. Deze praktijk staat juist open voor nieuwe patiënten. De groeipotentie is zodoende groot. In de toekomst behoort een tweede praktijkhouder of het vormen van een HOED met een praktijk uit de buurt tot de mogelijkheden.

Team

2 praktijkondersteuners (POH-GGZ & POH-S); 2 doktersassistentes; 1 diëtist (i.s.m. Zorggroep De Baarsjes)

Populatie

De praktijk telt op dit moment ongeveer 2200 patiënten. Er is een heel grote vaste kern van mensen die al decennialang patiënt zijn. Ongeveer 50% heeft een migratieachtergrond. Daarnaast zijn er ook veel studenten, jonge tweeverdieners en expats. Het is een leuke mix van leeftijden, nationaliteiten en persoonlijkheden.

Ligging

3 minuten rijden vanaf de A10, 3 minuten lopen van bus of tram of 15 minuten fietsen vanaf Amsterdam Centraal

Regio

Amsterdam West

Wat zoeken we

Een ondernemende huisarts die houdt van diversiteit en deze praktijk verder wil ontwikkelen tot een stevige basis voor de eerstelijnszorg in deze buurt. Dit kan in de toekomst eventueel samen met een tweede praktijkhouder of door een samenwerking met een andere nabijgelegen praktijk.

We zijn bovenal altijd op zoek naar een huisarts die toe is aan zijn eigen patiëntenpopulatie en wil werken in een eigen, moderne praktijk. Iemand die zelf wil bepalen hoe het spreekuur werkt, hoe er zorg wordt verleend en samenwerken met andere huisartsen in een netwerk. Iemand die verantwoordelijkheid wil dragen, maar óók zorgeloos op vakantie wil kunnen en er niet alleen voor wil staan.

Word jij hier de nieuwe huisarts?