Maat(en) gezocht in een HOED met toegewijd team in Waddinxveen

Voor deze 2 gezellige en goed georganiseerde praktijken zijn we op zoek naar een huisarts(en) die zijn/haar patiënten met professionele nieuwsgierigheid een luisterend oor kan bieden. Op dit moment worden de praktijken gerund door 3 huisartsen, 1 praktijk is een duo en de andere praktijk een solo. Zij vinden het belangrijk op een laagdrempelige en persoonlijke manier contact te hebben met hun patiënten, en zien graag de opvolger(s) er hetzelfde instaan.

Beschikbaar

Plaats

Waddinxveen

Aantal patienten

4300

HIS

Medicom

Over de praktijk

Deze twee praktijken zitten met elkaar in een HOED in hetzelfde pand. Een praktijk is oorspronkelijk een dorpspraktijk en de ander is ooit begonnen als nulpraktijk. Waddinxveen is het snelst groeiende dorp van Nederland, en indien gewenst kunnen beide praktijken zelf ook doorgroeien. De patiëntenpopulatie - typerend voor het verstedelijkte platteland in het Groene Hart - bestaat vooral uit gezinnen. Daarnaast wordt er door één van de praktijken huisartsenzorg verleend aan 35 verstandelijk beperkte inwoners van woonvoorziening Ipse de Bruggen. Zij zijn licht beperkt en komen ofwel zelfstandig of met een begeleider op het spreekuur bij klachten. Dit is een leuke en interessante aanvulling op de typische populatie van Waddinxveen. Er is nauw contact met de Arts Verstandelijk Gehandicapten voor overleg.

De teams zijn klein en toegewijd, bestaand uit in totaal 3 doktersassistenten en 2 POH-S waarvan n ook deels als doktersassistente werkt, en een POH-GGZ. De conditie van het pand is modern en goed uitgerust, er is o.a. een holter, de mogelijkheid voor longfunctietesten en er worden veel kleine chirurgische ingrepen zelf gedaan. De praktijk bevindt zich op de eerste etage van gezondheidscentrum de Boemerang. In het gezondheidscentrum zijn meerdere disciplines gevestigd. Zo is er een apotheek, een fysiotherapeut, een tandarts, een podotherapeut en een psychologiepraktijk. Samen met 1 andere huisarts delen we de eerste verdieping. Er zijn 6 spreekkamers, een behandelkamer en een ruime koffiekamer. Het pand staat dicht bij het winkelcentrum van Waddinxveen.

De mogelijkheden als nieuwe praktijkhouder zijn eindeloos binnen deze HOED bijvoorbeeld als duo, solist met een vaste waarnemer/HIDHA of te continueren als HOED. De voormalig praktijkhouders hebben aangegeven open te staan om gedeeltelijk en tijdelijk aan te blijven als waarnemer binnen de praktijk. Ze willen vooral dat er goede opvolger komt voor hun patiënten en gunnen de nieuwe praktijkhouder(s) een flitsende start. Binnen de HOED is het met een derde praktijk goed geregeld qua waarneming tijdens vakanties en vrije middagen. Ook is er binnen de huisartsengroep in Waddinxveen een afspraak over waarneming bij calamiteiten.

Team

De 2 POH-S zijn al 13 jaar in dienst, kennen daardoor de patiënten goed en hebben een band met velen van hen opgebouwd. Ze hebben veel ervaring met alle aspecten van het vak, met name ook ouderenzorg, en we nemen deel aan alle ketens (CVRM, DM, COPD). Verder zijn er drie ervaren en betrokken assistentes waarvan twee al 2 jaar bij de praktijk zitten vanuit de opleiding en de andere 11 jaar bij de praktijk werkt. De assistentes hebben allemaal ervaring met triage en doen hun eigen spreekuren, ook vinden zij het leuk om de huisarts indien gewenst te helpen en assisteren. Er is een POH-GGZ via de zorggroep binnen de HOED.

Populatie

Het totale patiëntenaantal van deze twee praktijken is rond de 4300. Het grootste deel van deze patiënten is al jaren in deze praktijk. Een praktijk is gestart van uit een dorpspraktijk waardoor patienten al hun leven lang in de praktijk zitten. De andere praktijk is ooit begonnen als nul praktijk, waarbij veel jonge gezinnen patiënt geworden zijn. Dit resulteert in een fijne mix van jong tot oud, van zwakbegaafd tot universitair opgeleid.

Ligging

Vlakbij de A12 en goed bereikbaar met OV ongeveer 4 minuten lopen van treinstation.

Regio

Groene Hart

Wat zoeken we

We zijn op zoek naar kundige huisarts(en) die het huisartsenvak in zijn totale breedte willen uitvoeren. Verder vinden we het belangrijk dat de nieuwe praktijkhouder(s) een goed luisterend oor hebben en oprechte interesse hebben voor de mens achter de patiënt. Gezelligheid binnen het team en gezamenlijke pauzes/koffiemomenten vinden we belangrijk, om elkaar ook op sociaal vlak te kunnen spreken en niet alleen werk gerelateerd.

We zijn bovenal op zoek naar een huisarts(en) die toe is aan zijn/haar eigen patiëntenpopulatie en wil werken in een eigen, moderne praktijk. Iemand die zelf wil bepalen hoe het spreekuur is ingericht, hoe er zorg wordt verleend en graag samenwerkt met andere huisartsen in een netwerk. Iemand die verantwoordelijkheid wil dragen, maar óók zorgeloos op vakantie wil kunnen en er niet alleen voor wil staan.

Word jij hier de nieuwe huisarts?