Gevestigde huisartsenpraktijk in een HOED in Gorinchem

Na in 1890 te zijn begonnen als kleine praktijk in het oude centrum van Gorinchem, staat deze historische praktijk tegenwoordig in Gorinchem Oost. De praktijk bevindt zich in een HOED waar de twee praktijken altijd fijn samenwerken. Ook het contact met de HAGRO en het ziekenhuis verloopt goed. De populatie is wisselend in leeftijd en komt uit alle lagen van de bevolking. Binnen de praktijk is er voldoende ruimte om door te groeien en verhuizen indien gewenst is ook een mogelijkheid.

Beschikbaar

Plaats

Gorinchem

Aantal patienten

2660

HIS

Promedico

Over de praktijk

Nadat de praktijk in het historische centrum was begonnen, is deze verhuisd na de bouw van een nieuwbouwwijk naar Gorinchem Oost. Deze NHG geaccrediteerde praktijk bevindt zich in een HOED met een andere praktijk. Er zijn twee ruimere spreekkamers, waarvan één gedeeld, een kleinere spreekkamer en een gemeenschappelijke balie. Eén van de ruimtes wordt wekelijks gehuurd door een diëtist. Er wordt nog dagelijks met veel plezier gewerkt in deze praktijk, maar met het oog op de toekomst zijn er al warme banden met de ontwikkelaars van een nieuw te bouwen gezondheidscentrum in de buurt.

Gorinchem is een stad in ontwikkeling, wat terug is te zien in de patiëntenpopulatie. Het is een goede weerspiegeling van de samenleving met een fijne variatie in leeftijd en bevolkingsgroepen. Niet voor niets dat de huidige praktijkhouder er na 37 jaar nog niet op is uitgekeken. De actieve regionale huisartsenorganisatie biedt goede ondersteuning met onder ander een HAGRO van 15 praktijkhouders. Daarbij heerst er binnen de HAGRO een goede collegiale sfeer, zo wordt er jaarlijks een weekend georganiseerd.  

En vind je laagdrempelig contact met de tweede lijn fijn? De regio is een voorloper op het gebied van samenwerking tussen eerste en tweede lijn en wordt dit op verschillende manieren gestimuleerd. Zo is de jaarlijkse, meerdaagse nascholing voor alle huisartsen en specialisten al tien jaar een succesformule ter bevordering van de samenwerking buiten alle projecten om.  

Team

Twee dagen per week is er een POH-somatiek en één keer per week een POH-GGZ. De twee doktersassistentes vullen elkaar goed aan. De ene is al 25 jaar in dienst en zeer betrouwbaar en kundig. De ander is twee jaar geleden als jonge-klare gestart en weet haar weg in de praktijk inmiddels goed te vinden. De samenwerking met de assistentes van de andere praktijk is goed. In de HOED wordt er gezamenlijk geluncht en gepauzeerd.

Populatie

Ten tijde van de vorige overname bestond de populatie nog voornamelijk uit arbeiders(gezinnen). Na de verhuizing een paar jaar later is de populatie meer een weerspiegeling geworden van een nieuwbouwwijk. Dit heeft geleid tot een leuke combinatie van opleidingsniveaus en een populatie van gezinnen die zijn meegegroeid met de praktijk. Er is een relatief kleine loyale groep Turks en Marokkaanse patiënten. Daarnaast heeft de uitbreiding van het ziekenhuis geleid tot een aanwas van zorgpersoneel en collega-specialisten binnen de populatie. In de buurt zijn bijna geen verzorgingstehuizen, waardoor het aantal ouderen wat achterloopt op de landelijk trend.

Ligging

Zeer centraal gelegen. Het is 40 minuten rijden vanaf Rotterdam en 30 minuten vanaf Utrecht, waarbij je meestal tegen de files in rijdt.

Regio

Gorinchem Oost

Wat zoeken we

Een collegiale huisarts die elke dag wil werken met een andere huisarts en zowel met andere collega's in de eerste en tweede lijn. Het vormen van een duo in de nabije toekomst behoort ook tot de opties. Er is hier al een stevige basis gelegd waar jij als nieuwe praktijkhouder op kan voortborduren.

We zijn bovenal altijd op zoek naar een huisarts die toe is aan zijn eigen patiëntenpopulatie en wil werken in een eigen, moderne praktijk. Iemand die zelf wil bepalen hoe het spreekuur werkt, hoe er zorg wordt verleend en samenwerken met andere huisartsen in een netwerk. Iemand die verantwoordelijkheid wil dragen, maar óók zorgeloos op vakantie wil kunnen en er niet alleen voor wil staan.

Word jij hier de nieuwe huisarts?