'Dorps' praktijk in centrum Gouda

Voor deze warme, ongedwongen praktijk zoeken we een praktijkhouder(s) die de sterk toegevoegde waarde van contextgeneeskunde begrijpt. Gezinnen, ouderen en diverse levensovertuigingen vragen dat je de patient in zijn geheel bekijkt. Hier kan jij/jullie de centrale zorgverlener zijn die dicht bij de patiënt staat.

Gepland

Plaats

Gouda

Aantal patienten

2700

HIS

Medicom

Over de praktijk

Deze praktijk aan huis wordt nu met veel liefde gerund door een huisartsenechtpaar dat binnenkort wil gaan genieten van hun eerste kleinkind. Net zoals in een huwelijk is er liefde, tijd en aandacht in de praktijk gestoken de afgelopen jaren en dit zie je terug in de omgang met elkaar en de patienten. De patientenpopulatie bestaat uit een goede varieteit aan leeftijden, opleidingsniveau en hulpvragen. Je beoefent hier de huisartsgeneeskunde in de volle breedte.

De praktijk levert uitmuntende ouderenzorg door middel van een sterk netwerk rondom de ouderen. Denk hierbij aan MDO's met casemanagers, thuiszorgorganisaties, een POH ouderen en goed contact met en overzicht van het sociale domein. Je doet het niet alleen in deze praktijk, want er is een sterke HAGRO die elkaar ondersteunt onder andere door waar te nemen tijdens vakanties. Een van de huisartsen is verantwoordelijk voor een afdeling kleinschalig wonen met demente patiënten; deze nevenfunctie komt ook vacant.

Het is nu nog een praktijk aan huis, er is een concreet plan om te verhuizen naar een ander pand in de buurt om een HOED te vormen eventueel met apotheek. De huidige praktijk bestaat uit een grote spreekkamer en een kleine spreekkamer, een ruimte voor de assistente en een goede wachtkamer. De locatie van de praktijk is aan de rand van het centrum van Gouda in een woonwijk. Het is makkelijk om het centrum van Gouda binnen te lopen. Qua groeipotentie zit je hier goed, onder andere door de recent gebouwde nieuwbouwwijk in de buurt.

Team

Een allround team met 3 praktijkondersteuners (ouderen, GGZ en somatiek) en 2 vaste assistentes, allen al minimaal 3 jaar betrokken bij de praktijk.

Populatie

De praktijk telt op dit moment ongeveer 2700 patienten. Door de ligging van de prakijk krijg je de afwisselende demografie van Gouda mee en zie je veel verschillende patienten. Jong, oud, uitkeringsgerechtigden, verslaafden, hoogleraren, ondernemers, spirituelen, je raakt hier niet uitgeleerd. De patienten rekenen op een praktijkhouder met een open houding door de verschillende levensovertuigingen.

Ligging

5 minuten vanaf de A12, 3 minuten fietsen of 10 minuten lopen vanaf Station Gouda

Regio

Gouda Centrum

Wat zoeken we

Een levendig huisarts of levendig duo maar allerberlangrijkst een goede collega(s) die houdt van verschillende hulpvragen en levensopvattingen. Iemand die wil samenwerken en huisarts is geworden vanwege de context- en levensloopgeneeskunde. Ligt je hart bij (goed georganiseerde) ouderenzorg, dan ben je in deze praktijk extra goed op je plek. Je kan je ook als duo aanmelden voor deze praktijk. In de toekomst behoort het vormen van een HOED of zelfs een fusie met een andere praktijk tot de mogelijkheden.

We zijn bovenal altijd op zoek naar een huisarts die toe is aan zijn eigen patiëntenpopulatie en wil werken in een eigen, moderne praktijk. Iemand die zelf wil bepalen hoe het spreekuur werkt, hoe er zorg wordt verleend en hoe er wordt samengewerkt met andere huisartsen in een netwerk. Iemand die verantwoordelijkheid wil dragen, maar óók zorgeloos op vakantie wil kunnen en er niet alleen voor wil staan.

Word jij hier de nieuwe huisarts?