Terug

Helft van 55+'ers geeft gedurende COVID voorkeur aan digitaal consult

Onderzoek van Mobiquity Inc. onder huisartsen en patiënten in UK, DE & NL laat zien dat de helft van de 55+'ers gedurende COVID de voorkeur geeft aan digitaal contact boven een fysiek bezoek. 68% geeft aan zich comfortabel te voelen bij een videoconsult.

In het rapport benadrukken patiënten ook het voordeel van het vermogen om hun huisarts sneller dan normaal te zien. Meer dan de helft (51%) van de patiënten in het VK vond dat het gebruik van digitale hulpmiddelen leidde tot snellere toegang tot hun huisarts.

Voor huisartsen werd de mogelijkheid om gemakkelijker een passende behandeling voor te schrijven genoemd als het belangrijkste voordeel van digitale hulpmiddelen. Patiënten meldden een hoog niveau van comfort bij het gebruik van digitale hulpmiddelen. In het VK voelden meer dan 3 op de 5 patiënten zich op hun gemak bij het gebruik van draagbare technologie (72%), telegeneeskunde (69%), applicaties (69%), video-consulten (68%) en bewaking op afstand (67%).

Het rapport laat ook zien dat de kans groot is dat huisartsen in de toekomst digitale gezondheidstechnologieën gaan gebruiken, waarbij meer dan driekwart van de Britse huisartsen erkent dat monitoring op afstand belangrijk zal zijn voor de toekomst van de geneeskunde.

Meer informatie?

Wij komen graag met je in contact om onze missie en mogelijkheden voor samenwerking verder toe te lichten!

Contacteer mij over:

Dankjewel!
We hebben je bericht succesvol ontvangen!
Er is iets fout gegaan tijdens het vesturen